Бойни знамена на Военноморските сили ще бъдат осветени на Богоявление във Варна


Източник: пресцентър на Варненска и Великопреславска митрополия

Тържествената Богоявленска литургия във Варна ще започне от 8.30 ч. на 6 януари в катедрален храм „Св. Успение Богородично”. Празникът за жителите на града е организиран съвместно от Варненска и Великопреславска митрополия, община Варна и Военноморските сили.

В 10 ч. е началото на Военен ритуал – с благославяне на военните части и техните бойни знамена (пл. “Св. св. Кирил и Методий”).

В 10.20 ч. ще се проведе шествие от Катедрален храм по бул. “Княз Борис I” с маршрут: бул. “Сливница”, Алея на възрожденците.

Ще бъдат положени венци на паметника на Христо Ботев в Морската градина по повод 159 години от рождението му (10.40 ч.).

Велик Богоявленски водосвет ще бъде извършен от 11 ч. (Буна 1 на варненското крайбрежие).

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...