Варненската църква „Св. Атанасий“ ще отбележи своя храмов празникhram-sveti-atanasiiНа 18 януари варненската църква „Св. Атанасий” отбелязва своя храмов празник. По този повод на 17 януари от 17 ч. в храма ще бъде отслужена празнична вечерня с петохлебие.

На 18 януари, Атанасовден, от 9 ч. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи св. Литургия. В нея участие ще вземат свещеници от Варненската и Великопреславска епархия, както и от други епархии в страната.

По установена вече традиция след службата ще бъде осветена риба и раздадена на всички вярващи, дошли в храма. Църковното настоятелство е приготвило 420 порции за участващите в светата Литургия миряни. За празника излиза и първият брой за 2017 година на енорийския вестник „Православен глас”, който се разпространява безплатно.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...