„Великолепната шесторка“ на bTV ще подпомага децата от дома в с. Могилино


actualno.com

От средата на януари 2008 г. bTV стартира нов телевизионен формат, посветен на каузата на децата в с. Могилино. Чрез предаването телевизията ще подкрепи изпълнението на плана за действие, разработен от Агенцията за социално подпомагане (АСП) за поетапното закриване на дома в с. Могилино. bTV ще подпомогне инициативата чрез набиране на финансови средства.

Форматът "Великолепната шесторка" ще се излъчва от 14 януари до 21 февруари, всеки понеделник и четвъртък, от 20.00 часа. В него по време на серия от концерти популярни български изпълнители ще пеят в дуети с известни личности от публичното пространство.

Зрителите ще гласуват за любимото си изпълнение, като приходите от зрителския вот отиват изцяло за каузата на децата в с. Могилино. Мобилните оператори, на чиито номера ще се гласува, също предоставят своята печалба в полза на децата.

Всички популярни личности, които ще участват в предаването, ще работят абсолютно безвъзмездно за каузата. Водещ на "Великолепната шесторка" ще бъде Наталия Симеонова, а изпълнителен продуцент е "Глобал филмс".

Набраните средства ще бъдат предоставени на УНИЦЕФ, тъй като bTV е убедена, че тази международна организация ще ги използва по най-целесъобразен начин в подкрепа на децата от дома в с. Могилино. Средствата ще бъдат изразходвани абсолютно прозрачно за българското общество, като ходът на кампанията ще бъде проследен в емисиите на bTV Новините.

bTV реши да отдели значително програмно време за този проект, след като в редакцията на телевизията постъпиха хиляди обаждания и писма от зрители, пожелали да помогнат на децата в Могилино след излъчването на филма на ВВС "Изоставените деца на България" на 9 декември 2007 г.

Телевизията избра развлекателен формат за кампанията, за да привлече цялата българска общественост да подкрепи инициативата за деинституционализация на децата, настанени в специализирани институции в България. Кампанията на bTV и УНИЦЕФ се подкрепя изцяло от Министерството на труда и социалната политика.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...