Веселина Велчева взе голямата награда в конкурса на Ортфото „Цветовете на Православието. България“Част от наградените участници заедно с представители на журито и полския екип на ОртФото

На 30 август в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ бяха обявени победителите във фотоконкурса на сайта за православна фотография Ортфото „Цветовете на Православието. България“, организиран в партньорство с фондация „Покров Богородичен“ и Издателството на Полската православна църква.

Александър Василюк – главен редактор и координатор на ОртФото, представи концепцията на уникалния сайт, както и инициативата за конкурса, която вече е осъществена в други страни – Румъния, Грузия, Сърбия, Русия и Полша, а резултатът са прекрасни фотоалбуми, разкриващи богатството и пъстротата на православната традиция, както и изложби, гостуващи в различни европейски държави.

Намерението на организаторите е българската селекция от фотоконкурса също да бъде включена в албум, както и да бъде осъществена изложба, представяща разнообразието и красотата на Православието в България пред една широка аудитория.

Голямата награда в размер на 500 евро отиде при Веселина Велчева за нейната снимка „Възкресение“, избрана измежду фотографиите на 46 участници, включили се в конкурса. От името на журито фотографът Пенко Скумов раздаде още награди в трите категории: архитектура, портрет и репортаж, както и четири поощрителни награди.

Представяме ви галерия с наградените фотографии:

Голямата награда – Веселина Велчева

Категория Портрет

Първа наградаСтефка Борисова

Втора наградаВасилий Гецов

 

Трета наградаМинко Чернев

 

Категория Репортаж

Първа награда Иван Шишиев

 

Втора наградаДенислав Стойчев

 

Трета наградаБорис Борисов

 

 

Категория Архитектура

 

Първа наградаБоян Йорданов

Втора наградаБоньо Бонев

 

Трета наградаЛилия Филипова

 

 

Поощрителни награди

 

Иванка Руснакова

 

Йордан Чакъров

 

Емил Енчев

 

 

Станислав Бакалов

 

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ: