Вести от срещата в Синодалната палата по повод училищното насилие


Източник: агенция Фокус

Днес в Синодалната палата Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил председателства срещата по повод тревожната ситуация в българското училище и случаите на насилие сред младите хора. От името на Светия Синод на Българската православна църква митрополит Кирил е обяснил задачите на тази среща. Той се надява тя да окаже голямо влияние за издигането на морала на българския народ и разпространението на православно-християнските ценности.

От страна на Светия Синод на срещата днес са присъствали техни Високопреосвещенства Сливенският митрополит Йоаникий, Видинският митрополит Дометиан, Врачанският Калиник, Старозагорският Галактион, Неврокопският Натанаил, Плевенският Игнатий, Ловчанският Гавраил, Великотърновският Григорий, Доростолският Иларион.

Групата на интелектуалците е била представена от поетите Недялко Йорданов, Любомир Левчев, писателят Иван Гранитски, композиторът Хайгашот Агасян, скулпторът проф. Димитър Сотиров и други.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...