Във Варна се открива семинар за поклонническия туризъмМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  От 7 години се занимавам с туризъм, добре, не е религиозен, но на безбожните руснаци, с които работя, съм проповядвал вероятно повече отколкото в църквата. Зло нещо е туризма, особенно религиозния! Обаче знам, че мойте думи никой няма да приеме, защото в туризма има голям потенциял и особенно много ПАРИ. Целта и на туризма е една, да не даде на човека възможност да се успокои, а постоянно да е в стрес. Обличат го в разни дрехи, та ако може да се продаде по-лесно, но целта и крайния резултат си остават. Какво значи религозен туризъм изобщо? Аз бих казъл, неудоволетвореност от собствения храм и община, търсене на съвършенството на друго място, вън, не у тези, които ти е дал Господ и не с тях. Превръщането на църкви и монастири в туристически обекти никога не е било и няма да бъде в учението и светоразбирането на Православната църква. Жал ми е когато чувам, че подобна дейност се благославя от църквни архиереи, но от друга страна по човешки е разбираемо, огато се има предвид, какви доходи донася тоя сатанизъм.

 2. Дон Кихот каза:

  Йоане,

  Нещо не си добре. Прежълтял си, изпотяваш се тук-таме, реагираш неадекватно. Между туризъм и сатанизъм няма нищо общо, освен звуковата омонимия. Но, виж, с идиотизъм твоето писание странно добре се връзва.

 3. ieromonah Ioan каза:

  Отец, странен коментар правиш. Говориш за неща, които не познаваш и именно това аз бих определил, като неадекватно. Прощавай!

 4. timoti каза:

  какъв е тоя доктор Кирил???(по икономика ли?)