Във Варна се открива семинар за поклонническия туризъм


На 17 октомври 2008 г. в Международния дом на учените “Фредерик Жолио – Кюри” в курортния комплекс “Св. св. Константин и Елена” – Варна се открива Черноморски туристически форум – Варна 2008 г. на тема: "Религиозният туризъм: манастирите- носители на българската духовност”.

Форумът се провежда с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил със съдействието на Община Варна, Варненска туристическа камара и Държавната агенция по туризъм. В обсъжданията ще участват църковни настоятелства, университетски преподаватели, туроператори, неправителствени организации. От чужбина ще присъстват представители на Вселенската, Руската, Сръбската, Румънската и Гръцката църкви, кметовете на черноморските общини от България, Румъния, Русия и Украйна, както и от побратимените на Варна градове.

На форума ще се направи презентация на книгата: “Св. св. Константин и Елена” – манастирът на град Варна”.  На всеки участник във форума лично Митрополит д-р Кирил ще подари по една книга заедно със чудотворна светена вода от аязмото на манастира, която извира под Светия престол на Светия олтар.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...