Вътрешният министър Румен Петков е на среща в Светия Синод


В 14 ч. днес в Синодалната палата започна среща между вътрешния министър Румен Петков, министъра на културата Стефан Данаилов и архиереите на Българската православна църква. В срещата участват също главният секретар на Светия синод, Негово Високопреподобие архимандрит Наум, както и представители на Върховна касационна прокуратура.

Тема на разговора са опазването на българското културно-историческо наследство, както и възможностите за създаване на единен регистър на християнските ценности и реликви.

Междувременно обаче в някои медии бе публикувана информация, че по обяд на телефоните на Министерство на вътрешните работи е получена заплаха срещу министър Петков. По предварителна информация лицето, което е отправило заплахата, се е представило за свещеник.

Потърсихме повече информация от пресцентъра на МВР, но оттам ни отказаха. На въпроса дали е вярна публикуваната информация, отговорът беше категоричен – "без коментар".

На въпрос, кога е планирана срещата, която в момента се провежда в Синодалната палата, от пресцентъра на МВР заявиха, че не са имали предварителна информация и съобщението е от днес.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...