В Неделята на всички светии ще се проведе Събор на най-младите четци, певци и свещоносци в Софийската епархияНа 3 юни, Неделя на всички светии, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ в София ще се проведе Събор на четците, певците и свещоносците на Софийска епархия от 3- до 19- годишна възраст.

ПРОГРАМА

8:30 ч. – Пострижение на нови „иподякони“ и Архиерейска света Литургия;

10 ч. – Тържествен поздрав-приветствие към „иподяконите“ на Софийската света митрополия;

10:30 ч. – Обща почерпка за децата пред катедрален храм „Св. Неделя“.

Всички „иподякони“, които ще вземат участие в Събора, трябва да бъдат с одежди, които ще облекат по време на светата Литургия.

Децата от 3- до 12-годишна възраст ще вземат участие в съслужението, а останалите ще се черкуват в централната част на храма, също в одежди.

За връзка и координация: Иван Тупаров, технически секретар при Софийската света митрополия, тел. 0893 950 931.

 

Източник: Mitropolia-sofia.org

 

Снимка: Мартин Митов, Mitropolia-sofia.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...