В опасност ли е традиционното семействоВ този брой на „Вяра и общество” на 9 юни ви предлагаме: 

  • Отново в български ръце – един от най-великолепните ни ръкописи, Четвероевангелието на цар Иван Александър, вече има своята пълна фототипна версия. За историята на богато илюстрирания манускрипт и за вдъхновението той да стигне до повече хора, за усилията да се получи подкрепа за инициативата от Британската библиотека, където се пази Четвероевангелието – очаквайте един неочакван разказ от проф. Елисавета Мусакова, един от авторите на научния коментар и Методий Петриков, един от издателите на фототипната версия. Зрителите на  „Вяра и общество” ще имат възможността първи да видят екземпляр от изданието, което вече се намира в библиотеката на папа Франциск. 
  • Надежда за средновековната църква в Беренде – как грижата на учени, реставратори и обикновени хора подтикнаха инициативността на местните власти и срещнаха съпричастността на „Вяра и общество”, за да може един уникален български  храм от средновековието да бъде спасен за поколенията.
  • Поход за семейството – събеседници на Горан Благоев ще бъдат тримата организатори на шествието в защита на традиционното семейство, което се провежда в събота и за първи път ще има общонационален обхват. Защо хора от трите християнски изповедания ще излязат по улиците на София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе, за да се обяват в защита на традиционното семейство? Къде съзират те опасност за съществуването му? Може ли европейското законодателство да подкопае неговите устои с легализирането на други форми на нетрадиционно, еднополово „съпружество”? Приемливо ли е да се натрапват различия, които българското общество не приема? Отговорите на тези и други въпроси търсим заедно с Ивайло Тинчев (евангелист), адвокат Николай Колев (православен) и д-р Богдан Пенев (католик).        

Ако вие също имате въпроси по тази тема, ви очакваме както обикновено   предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg, а също и на редакционния ни телефон 02/814 2175. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

  • Трите лекарства на църквата или как един истински духовник устоя на изкушението да стане сътрудник на ДС и живя с обичта на своето паство – в рубриката „Добрият пастир” Ви разказваме за наскоро отишлият си от този свят отец Минко Казаков, който беше най-възрастният свещеник в Русенска епархия. 

Очакваме ви както обикновено по БНТ 1 в събота, точно в 17.00!

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...