в. Политика: Кръстоносен поход на евангелисти в България



сн. Инспирейшънъл филмсПоне 2 милиона лева струва акцията, само за тв клипове досега са дадени 726 хиляди лева.

Безплатните прожекции на "Историята на Исус за деца" са централна част от широка кампания на протестантското движение "Студентски кръстоносен поход за Христос". Филмът набира последователи, казва Неврокопският митрополит Натанаил.

“Идващите седмици ще са исторически за България. "Студентски кръстоносен поход за Христос" и филмовият проект "Исус" набират скорост за едно евангелистко събитие, което ще позволи на хиляди в цялата страна да видят и чуят Евангелието."

Така започва информацията за българските прожекции на филма "Историята на Исус за деца", публикувана на 10 март тази година от Мишън Нетуърк Нюз (МНН), новинарски сайт, който информира за всички прояви на евангелистите по света.

Две седмици по-късно – на 24 март, започнаха безплатните прожекции, които ще продължат до Великден.

"В този филм има заложена мисия, която цели придобиване на последователи", категоричен бе пред "Политика" Неврокопският митрополит Натанаил. Според него "Историята на Исус за деца" изопачава Библията.

В България тече мащабна кампания за евангелизация и прожекциите на филма са само нейното начало. Рекламните материали – брошури за безплатната прожекция и талони за участие в семейни партита, обаче се разпространяват в четири православни храма и книжарници за християнска литература в София.

"Филмът е централната част от тази широка евангелистка кампания", според МНН. Сайтът цитира Скот Гил, главен организатор на кампанията: "Гил казва, че тъй като църквата е толкова "фокусирана навътре към себе си", това (прожекциите на филма – б. р.) ще бъде голямо евангелистко проявление за тях."

Според организаторите инициативата е подкрепена и от Българската православна църква (БПЦ). "БПЦ не е заставала зад този или друг филм. И доколкото мога да кажа, съдейки по себе си, никой не може да застане", отрича дядо Натанаил (вижте интервюто).

Целият текст в печатното издание на в. Политика

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...