В Созопол отвори врати православно неделно училищеНа големия християнски празник Благовещение в Созопол беше открито неделно училище, организирано от църковното настоятелство при храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”. Откриването беше отбелязано с празничен водосвет и поздрав на децата от неделното училище към бургаския храм “Св. Иван Рилски”. Над 50 деца са вече записани в новото неделно училище.

Откриване на Неделното училище в Созопол

Целта на училището е да бъде помощник на родителите в духовното възпитание на децата, а те, от своя страна, да се запознаят с православната вяра, да намерят простор за способностите си и да открият нови приятели.

Православното образование ще бъде под формата на драматизации по библейски текстове, песнопения, поетични рецитали, както и приложни дейности – моделиране, конструиране, апликации. Ще участват деца от 4 до 16-годишна възраст, а заниманията ще се провеждат всяка неделя от 14.00 часа под ръководството на богослова Атанасия Петрова в помещение към храма.

За повече информация и записване – о. Димитър Попов, тел. 0888 395 764, ел. поща: hramovevsozopol@gmail.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...