В София се откри изложба, посветена на руската емиграция в БългарияИзточник: www.patriarhia.ru

На 29 март 2006 г. в София, в Народната Библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" се състоя откриване на изложбата „Руската емиграция в България от освобождение до наши дни”, съобщи Комуникационната служба на Отдела за Външно-Църковни Връзки на Московската патриаршия.

На откриването на изложбата присъстваха извънредният и пълномощен посланикт на Руската федерация в Република България А. Потапов, настоятелят на Подворието на Руската Православна Църква в София протойерей Александър Корягин, директорът на Московския фонд "Св. Св. Кирил и Методий" А. Федотов, дипломати от руското посолство, представители на културната и научна общественост.

На изложбата бяха представени книги, научни трудове и архивни материали, свидетелстващи за неоценимия принос на руската емиграция в науката, образованието и културата на България. Организатор на изложбата беше „Руският академичен съюз в България” – правоприемник на руската емигрантска организация, носеща същото име и съществуваща в България в периода между 1925-1944 г.

Превод: Стояна Стоева

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...