Граждански комитет настоява за задължително изучаване на религияГраждански комитет от Бургас се обяви за задължително изучаване на предмет „Религия” във всички образователни степени. 25 са членовете на комитета в който влизат лекари, учители, представители на църковното настоятелство на храма „Св.св Кирил и Методий” и известния краевед Вида Буковинова.

 

Те подкрепят концепцията на Светия Синод на Българската православна църква , в българското училище основните вероизповедания да изучават своята религия – православие и ислям. А останалите да изучават алтернативния предмет – религиознание. Според членовете на комитета, опознаването на религията не означава непременно нейното изповядване.

Два часа седмично изучаване на православието с помощта на подготвени богослови, историци и филолози, предлагат още от организацията.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

4 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  О чем дети пишут Богу. –
  http://portal-credo.ru/site/?act=monitor&id=5917

 2. Al Rashid каза:

  ето че за пореден път една и съща статия се появява и в двата портала, кой е прилежното учениче и си пише домашното, а кой преписва?
  Няма абсолютно никакво значение, само да не се повтарят статиите..

 3. plamen каза:

  няма как да не се появи такава новина във всички православни сайтове, защото е важна. в случая източникът е един – дарик – и всички „преписват“ (коректно е да се каже „препечатват“) новината от тях. в това няма нищо лошо, а статиите няма как да не се повтарят на различните места – различни медии отразяват едно и също събитие, цитирайки един и същ източник. влез в който и да е светски новинарски сайт и ще видиш същото.

 4. Християнче каза:

  Концепцията на Св. Синод НЕ е съобразена със Закона за Народната Просвета. Едно е да ИСКАШ, а съвсем друго е да МОЖЕШ. Това са 2 различни неща.Нека бъдем разумни!