Гръцкият президент поиска от България църковните реликви от Северна Гърцияviara_i_obshtestvoЩе реагира ли българската държава? – тази събота във  „Вяра и общество”

В поредния брой на предаването ви предлагаме:

  • „Училище за семейни” – една инициатива за хора, които търсят хармония и духовност. Може ли православието да помогне на българското семейство днес и как? Преди старта на инициативата Горан Благоев води разговор с част от нейните организатори – Емил Николов от „Православна младеж” и презвитера Зоя Димитрова, сертифициран семеен консултант и магистър по богословие.
  • След Вселенския патриарх претенциите  към църковните реликви от Северна Гърция вече прозвучаха и на държавно ниво.  Има ли България позиция по въпроса? Кой и кога ще я изрази? Имат ли законови основания гръцките претенции? По тези и още въпроси се нае да говори единствено директорът на Националния исторически музей, проф. Божидар Димитров. Ще ви припомним още и мнения по темата, които прозвучаха преди една година, във връзка със скандалното изказване на патриарх Вартоломей за тези ценности.   

Вашите въпроси и мнения по двете теми очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg, на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg или на редакционния ни телефон 02/814 2175. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на студийните ни телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 23 28.

        Очаквайте още:

  • Пазители на православието – памет за 26-те зографски мъченици 740 години след техния подвиг
  • Ден за почивка или ден за прослава на Бога – разговор с архиепископ Христо Писаров върху Четвърта Божия заповед.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...