Да пропагандираш йога чрез матуритеviara_i_obshtestvoТази събота във „Вяра и общество”

В новия брой на предаването очаквайте:

За първи път в национален ефир, в навечерието на 24 май зрителите ще видят репортаж от две църкви от Северна Добруджа (днешна Румъния), където се пазят икони на Светите братя Кирил и Методий от втората половина на 19 век.

– За религиозна пропаганда в тестовете за матура на зрелостниците сигнализират студенти и преподаватели от Богословския факултет на СУ в откритото си писмо до министъра на образованието. Сугестира ли министерството на образованието интерес към едно нетрадиционно за България духовно учение, като използва държавния изпит? Има ли двоен страндарт в отношението на министерството към духовните учения? Кога министърът е искрен: когато отказва задължителното Вероучение в училище, или когато одобрява задължителното учене и изпитване по въпроси за източни религии, различни от традиционните вероизповедания в България? Гости на Горан Благоев по темата ще бъдат доц. Костадин Нушев, преподавател в Богословския факултет на СУ и Ангел Карадаков – студент в Богословски факултет, един от инициаторите на откритото писмо. Като представител на Министерството на образованието ще присъства проф. Гергана Дачева – автор на теста по БЕЛ за зрелостниците.

. Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на страницата ни във Фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

– За ролята на църква и клир за духовното ни израстване по време на Второто българско царство и възстановяването на Българската патриаршия през 1235 година. За известното и неизвостното за Св. Евтимий – Патриарх Търновски. Гости – проф. Климентина Иванова и проф. Пламен Павлов от Великотърновския университет.

Гледайте ни, очакваме Ви. Започваме в 17.00 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...