Делегация на БПЦ за тържествата в Киев


Днес за Киев заминава българска църковна делгация, която ще вземе участие в тържествата в украинската столица по повод хиляда и двадесетата годишнина от покръстването на Киевска Рус.

Ръководители на делегацията са Техни Високопреосвещенства Русенски митрополит Неофит и Видински митрополит Дометиан, които са упълномощени от Светия Синод да представляват българската църква на тържествата.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Дон Кихот каза:

    Имам усещането, че сме изправени пред голямо разцепление в православния свят, подклаждано от геополитически и националистически амбиции. Тук, в Германия, като стане въпрос за православието, католиците махват с ръка и правят презрителни гримаси.

    ……………………………………………………………………………………

    http://www.knigabg.com/index.php?page=book&id=14686

  2. Грешник каза:

    Те, „големите християни“ , като стане въпрос за България, махват с ръка и правят презрителни гримаси. Но да не забравят, че: „Бог се противи на горделиви, а на смирени дава благодат“ ( Иаков 4:6).