Дядо Йосиф получи подкрепата на своето паство


На своя редовен 33-ти годишен събор Българската православна епархия на САЩ, Канада и Австралия изрази своята подкрепа за митрополит Йосиф по повод неговото "Отворено писмо" и изказаната от него готовност да се отегли от заеманата църковна длъжност.

В решение на събора от 19 юли т. г. се казва:

"Въпреки, че епархията е наясно, че силите, които целят да отслабят Църквата, ще използват предстоящото отваряне на досиетата от комунистическия период като възможност да дискредитират всички, които в този период са били епископи на обичната ни Патриаршия и тъй като знаем, че Негово Високопреосвещенство митрополит Йосиф публично предложи оставката си, в случай, че тези документи го уличат в някакво сътрудничество с тайните служби, решихме следното:

Епархията, на своя 33-ти годишен събор, изказва пълната си подкрепа и обич към Негово Високопреосвещенство митрополит Йосиф и изразява силното си желание той да остане архиерей на нашата свещена епархия още дълги години".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...