Дискусия по две от темите на предстоящия Всеправославен събор предстои в „Къща за птици“KrustВ рамките на вече станалата традиционна поредица срещи „Православие и съвремие“ в три поредни месеца Православие.БГ инициира дискусии по темите, избрани за обсъждане на предстоящия Всеправославен събор (който ще се проведе през юни на остров Крит).

Шест са официално избраните теми, както стана ясно от срещата на православните предстоятели в Шамбези, Женева, от края на януари тази година. Това са: мисията на Православната църква в съвременния свят, православната диаспора, автономията и начинът на нейното провъзгласяване, Тайнството Брак и препятствията за него, значимостта на поста и спазването му в съвремието, и отношения на Православната църква с останалия християнски свят.

Във фокуса на първата от дискусиите, посветени на Всеправославния събор, ще бъдат две от шестте теми: за Поста и за Брака, и свързаните с тях проектодокументи, одобрени на срещата в Шамбези. Очакваме ви!


Участници

Maryan StoyadinovДоц. д-р Мариян Стоядинов
зам.-декан и преподавател по догматическо богословие в
Православния богословски факултет на ВТУ

 

 

pavel-pavlovДоц. д-р Павел Павлов
преподавател по история на Църквата
в Богословския факултет на СУ

 

 

Smilen Markov

Гл. ас. д-р Смилен Марков
преподавател по християнска философия
в Православния богословски факултет на ВТУ

 

 

Модератор

Kostadin_NushevДоц. Костадин Нушев
преподавател по нравствено богословие
в Богословския факултет на СУ

 

 


Къде:
ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 21 март (понеделник) 2016 г., 18:30 ч.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...