Документалният филм „Градината на Пресвета Богородица“ ще бъде представен премиерно през октомври



На 7 октомври от 15 ч. В Дома на киното в София ще бъде представен премиерно документалният филм „Градината на Пресвета Богородица“.

Авторите на филма ни отвеждат на място, на което времето тече по различен начин, а мнозина го смятат за най-святото на земята. Място, на което молитвата не е спирала повече от 1000 години, а земята е обещана на Божията майка – Градината на Пресвета Богородица. Така се казва и филмът, който ще приближи зрителя до Атон и ще надникне в живота на единствения български манастир на полуострова – „Св. Вмчк. Георги Победоносец“. Филмът разказва за ежедневието на монасите от Зографския манастир.

„Градината на Пресвета Богородица“ е дело на творческия екип Силвия Павлова (продуцент) и Борислав Павлов (режисьор), основатели на българската продуцентска компания Павлов Филмс. Това е първият им съвместен пълнометражен проект. Благодарение на дългогодишните близки взаимоотношения между режисьора Борислав и братството в Зографския манастир, той получава специално разрешение да заснеме видеоматериала.

Екипът успява да събере уникални кадри, които биха заинтригували дори хора, които вече са посетили българската света обител на Атон. Филмът представлява и особен интерес за дамите, тъй като това за тях е единственият начин да „посетят“ светогорски манастир.

Камерата повежда зрителя в най-съкровените кътчета на светата обител в откровен разговор с монасите. Последвайте ги в кухнята и се включете в приготвянето на манастирските гозби. Отидете в градината, присъединете се към цепенето на дърва и чистенето. Посетете ателието и рисувайте заедно с братята.

Радвайте се на живота и се молете редом с тях. И слушайте. Слушайте тяхната история, философията им, слушайте сърцата им! Ще ви разкажат за един напълно различен свят – уединен и изпълнен с молитви, но и много динамичен.

Ще чуете и необикновена история за загадъчната поява на една икона. Събитие, случило се едва преди трийсетина години. През 1985 година генерал-лейтенант от Кипър пътува към манастира, носейки като дар голяма икона. Това, което ще последва, променя завинаги живота му. И до днес братята не спират да се дивят на случилото се. Те вярват в чудото. А вие?

Билети могат да бъдат закупени на касите на Дом на киното, а също и онлайн. След прожекцията екипът с радост ще отговоря на въпроси от зрителите.

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...