Дума: Битката за Кърджали без отец Боян СаръевМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. faf каза:

  Какъв по добър коментар от този че първият вестник който пише това смехотворно обръщение е в.ДУМА. НЕГОВИЯТ ВЕСТНИК,ТЯХНИЯТ ВЕСТНИК. Бих дал предложение на т.н. „синод“ да закрият Църковен вестник имат си в.ДУМА.

 2. dbachev каза:

  Мисля, че можеше отец Боян да помоли дядо Николай за среща в Пловдив в св. Митрополия, и насаме да му постави въпроса. Още тогава дядото щеше да му каже становището си, а не да се стига до медийни изяви.

 3. ieromonah Ioan каза:

  „Трябваше да потърся не своята човешка, а Божествената мъдрост, която намираме отразена в Св. Писание, каноните на Св. Православна Църква, светоотеческите писания – фундамента на нашата вяра.“ винаги съм имал и имам братска любов към дядо Николай, обаче не мога да се стърпя да чувам такива думи, фундамента на нашата вяра е ЛЮБОВТА, а не каноните. Тя е основата на всичко и началото и края. Властта на епископа е власт на ЛЮБОВТА, а не на канона. Да му даде Бог любов да пази църквата от ереси и унищожение!

 4. Idiot каза:

  Никак не съм учуден от решението на Негово Високо Преосвещенство Николай Пловдивски. Има една групичка духовници, сред които и той, които са като ястреби за вярата. Очаквах такова позоваване на каноните. Господ здраве да им дава и на двамата.

 5. dbachev каза:

  Не беше много отдавна времето, когато главата на Кипърската архиепископия – архиепископ Макариос (1914-1977), беше едновременно и президент на Кипър. Да не забравяме, че в най-новата ни история – след 1879 година, – един от първите министър-председатели е бил, и то два пъти, митрополит Климент (Васил Друмев).

  Едва ли дядо Николай ще ми отговори, но когато го видях на юбилея на великия български футболист Христо Бонев, да присъства на стадиона с дядо Галактион (заклет левскар), бих го попитал: Дядо Владика, в правилата има едно такова постановление, че епископ се низвергва, когато посещава зрелище. Защо, когато са Ви поканили, понеже не ми се вярва сам да сте отишъл, по своя воля на стадиона, не тропнахте с жезъла и не се противопоставихте? Редно ли е епископ да посещава зрелища? Или може би сте изтълкували по угоден за Вас начин това правило? Демек – мен не ме засяга, това касае посещение, дето жени танцуват на пилон!