Държавният секретар на Ватикана ще посети България?


кардинал Анджело СоданоДни на българската култура бяха открити в Рим. Мероприятието е под патронажа на вицепрезидента Ангел Марин. В Рим е и столичният кмет Бойко Борисов.

Вицепрезидентът се е срещнал с държавния секретар на Ватикана кардинал Анджело Содано. Кардиналът ще посети България на 21 май по повод освещаването на католическа катедрала „Свети Йосиф” в София, стана ясно след срещата.

Кардинал Содано е проявил интерес към състоянието на религиозните свободи в България и как процесът на присъединяване към ЕС се отразява на духовния живот на българските граждани, съобщава посланикът на България към Светия престол Владимир Градев.

Утре по обяд кардинал Содано ще приеме и кмета на София Бойко Борисов.

По информация на Дарик радио и Столична община

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...