Дядо Гавриил отличи пожарникар на ЙордановденЛовчанският митрополит Гавриил отличи пожарникар рекордьор на Йордановден в Ловеч.Преди това той освети знамената на местната армейска част.
44-годишният Веселин Бошнаков извади за 9-и път кръста от р. Осъм. Постижението му е уникално за землището от двете страни на Балкана, според местни летописци и спортни деятели.


Тази година обаче огнеборецът излезе сух от 12-та си поред обредна надпревара. Тъй като реката бе замръзнала дебело, той само притича пъргаво по леда и грабна християнския символ, изпреварвайки единствения си голобрад съперник.

За успеха си Бошнаков получи в дар от дядо Гавриил 100 лв., а от кмета Минчо Казанджиев – същата сума, чаша коняк и уверението, че ако догодина спечели юбилейно за 10-и път паричната му награда ще е чувствително по-голяма. По-късно у дома си победителят нагости авери за здраве и плодородие.
В същото време в кабинета си ловешкият градоначалник почерпи за Йордановден местни висши военни, администратори и депутати. Преди това пък дядо Гавриил поръси за здраве и благодат стаи в общинската администрация.

Снимка – Милен Нанков

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...