Епископ Николай ще служи за Богоявление в храм „Св. Ал. Невски”


Негово Преосвещенство Знеполският епископ Николай ще отслужи Светата литургия за Богоявление в храм-паметника "Свети Александър Невски" на 6 януари от 9 часа. Това съобщи протосингелът на Софийска митрополия. архимандрит Йоан, цитиран от в. Стандарт. Причината е, че патриарх Максим все още е в болница.

Преди няколко дни доц. Иван Желев, директор на Дирекцията по вероизповеданията към МС, съобщи за БТА, че има вероятност Негово Светейшество да служи на Богоявление.

След службата пред храма епископ Николай ще извърши Богоявленски водосвет. От 11,00 часа пред Паметника на незнайния войн викарият на патриарха ще благослови представителните части на Българската армия и ще поръси бойните знамена с осветена вода. На езерото в жк "Дружба" от 13 часа започва ритуалът за вадене на кръста.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...