„Етюд-и-те на София“ гостуват на „Къща за птици“До 30 май в ателие-книжарница „Къща за птици“ столичани и гостите на София могат да видят фотоизложбата „Градът: духовни пространства“ на Иван Шишиев, автор на емблематичния проект „Етюд-и-те на София“.

Само за две години от своето начало Етюд-и-те събраха над 85 хиляди фенове във фейсбук. Фотоизложбата „Градът: духовни пространства“ разкрива вглъбеното лице на градската среда, обляно в тиха светлина, извън всепоглъщащия хаос на злободневието.

„Ето как дойде идеята за създаването на „Етюд-и-те на София”. Като студент, в един дъждовен ден седях в библиотеката на Богословския факултет и гледах как дъждовните капки се стичат по прозореца, който гледаше към храма „Света Неделя”. Мина ми мисълта, че картината пред мен е красив дъждовен етюд. Прибрах се у дома, седнах пред компютъра и нарекох страницата си „Етюд-и-те на София”, споделя Иван Шишиев. Повече за началото и вдъхновенията на града може да прочетете в последния брой на списание Свет в интервюто на Дария Захариева с фотографа.

Тук може да разгледате част от фотографиите, включени в изложбата.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...