Заупокойни молитви в памет на загиналите на пътя ще бъдат отслужени в православните храмове в страната19 ноември е обявен за Световен ден в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. От 2005 г., по решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, всяка трета неделя на ноември се отбелязва като Ден за възпоменание на загиналите при пътни инциденти.

В утрешния ден по решение на Светия Синод в православните храмове в страната, след светата Литургия, ще бъдат отслужени заупокойни молитви в памет на загиналите на пътя, съобщава официалният синодален сайт.

Понеделник, 20 ноември, е обявен за ден на траур в Перник, заради жертвите в тежката катастрофа между камион и автобус с незрящи от Перник край ловешкото село Микре. В трагичния инцидент загинаха 9 души и 19 бяха ранени.

Загиналите в пътнотранспортни произшествия през 2016 г. са 708 души, а от януари 2017 г. до началото на ноември жертвите на пътя са 556.

Бог да упокои душите на загиналите и да даде утеха на техните близки!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...