Защо Бог допуска болестите



В този брой ви предлагаме:

  • Какво са болестите според християнството? – в навечерието на Неделята, в която се възпоменава евангелското чудо с Изцелението на разслабения, в предаването ще търсим отговор на въпроси като: защо се разболяваме? Допуска ли Бог болестите, те наказание или изпитание са? Защо понякога молитвите ни за изцеление остават нечути? Какво ни казва евангелското чудо с изцеряването на един разслабен (парализиран) в къпалнята Витезда в Йерусалим? Събеседници на Горан Благоев ще бъдат д-р Камен Данов, лекар и богослов, свещеник Стефан Пашов и презвитера Зоя Димитрова, богослов и психолог.
  • Българите в Хамбург вече имат постоянен духовен пристан – репортаж за откриването на новата църква на българската православна община „Св. св. Кирил и Методий” или как едно 13-годишно начинание завършва с успех. За радостта и благодарността на сънародниците ни, които от този месец ще се събират на православно богослужение в една обновена, бивша лутеранска църква.
  • „Търсен от хората, следен от властта” – дфн Момчил Методиев представя сборника, посветен на Проватския епископ Антоний (1915-2002). Научете невероятната съдба на този архиерей, която стига до читателите благодарение на църковния изследовател Борис Цацов. Текст, изграден върху автобиографията-дневник на духовника и богат снимков материал, разказват за неговата съдба, свързана с отстояване на българщината в Пиринска Македония по време на насилствената македонизация, репресите на комунистите и недоверието на атеистичния режим към него, ентусиазираното му присъединяване към Алтернативния синод с надежда за промяна в Църквата и връщането му като клирик на патриарх Максим. Чуйте и личните спомени на русенския свещеник Стефан Стефанов, за когото дядо Антоний въпреки превратностите на съдбата в крайна сметка останал църковен човек.

Вашите въпроси по темите на предаването може да зададете предварително във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата ни в сайта www.bnt.bg, а също и на редакционния ни телефон 02/814 2175 – в събота до 13.30 ч.!

Очакваме ви, както обикновено по БНТ 1 в събота, 18 май от 14.00 часа!

Екипът на „Вяра и общество“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...