За лицемерието на консуматорското общество и страха от другияviara_i_obshtestvoТази събота във „Вяра и общество”

Темите в този брой:

– „Ислямът не е заплаха, а релативността на нравствените норми в консуматорското ни общество е тази, която води след себе си лицемерие и страх от различния” – тезата на протойерей д-р Добромир Димитров, преподавател по канонично право и пастирска психология в Богословския факултет на Великотърновския университет и специализант в Оксфорд, ще зададе тона на разговора ни по най-актуалния проблем за Стария континент. Другият ни специален гост ще бъде д-р Антъни Пек, генерален секретар на Европейската баптистка федераци, която тази седмица провежда в София своята годишна среща под надслова: „Обичай странника”. Заедно с тях Горан Благоев ще търси отговори на въпроси, свързани с отчуждаването между хората, с предизвикателствата пред съвременните християни, а също има ли криза на любовта и вярата, живеем ли във време, за което са валидни думите на Сартр: „Адът това са другите”?

Вашите въпроси очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир, Ви очакваме на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

– Селището с име на античен храм – как кръглото светилище, съградено в чест на богинята-майка Кибела дава античното име на днешен Костинброд, каква роля играе то в раннохристиянската история на Сердика (дн. София), кои са първите сердикийски епископи и защо св. Йоан вероятно най-напред е бил аскет-лечител в Софийско, а едва по-късно се оттегля в Рила – отговорите на тези и други въпроси очаквайте от доц. Веселина Вачкова по повод най-новата й книга „Скретиска – един път, един храм, един дворец и десет века история”.

– Под закрилата на Божията майка – в чест на предстоящия едноименен празник, който Църквата чества на 1 октомври, Ви предлагаме вълнуващ видеоразказ за храма във Влахерна, който дава началото на почитта към Покрова на Пресвета Богородица.

Гледайте ни, очакваме Ви. Започваме с 10 минути по-рано – в 16.50 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...