Издателство „Омофор“ представя новия сборник с българска християнска лирикаPlakatИма едно небе за земята
и една земя за небето
човекът е застанал между тях
да ги съединява

Антоанета Богоева

На 31 март (четвъртък) от 18.30 ч. в Литературен клуб „Перото“, НДК, издателство „Омофор“ ще представи сборника „Небе за земята. Българска християнска лирика – антология“.

Сборникът е подготвян в продължение на няколко години и обединява 67 български класици и съвременни автори.  „Когато Личността на Христос е в центъра на едно начинание, тогава се оказва, че тя обединява по чуден начин хора, които нерядко се разполагат от противоположните страни на разнообразни разделителни линии…“, пише в предговора към сборника съставителят доц. д-р Калин Михайлов.

Поезията е най-древният и най-мощен инструмент за изследване на човешките дълбини и тайните на всемира. Поезията е езикът на вярата. Всъщност всяко истинско стихотворение е молитва… Познавам таланта на повечето мъртви и живи поети, събрали споделените си молитви в тази книга. Те вече са достигнали до Бога, а вярвам, че сега ще достигнат и до читателите“, казва по повод книгата поетът Цанко Лалев.

Книгата ще представят:

Доц. д-р Калин Михайлов
съставител на сборника, литературовед, преподавател по история на западноевропейската литература в СУ

Свещеник Александър Лашков
председател на столичния храм „Св. Троица”

Йордан Ефтимов
литературен критик, преподавател в НБУ

Със специалното участие на музикантите от ТОЧКА.БГ

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...