Изложбата „Цветовете на Православието – Полша” гостува в СофияaltНа 18 септември на Моста на влюбените пред НДК в София се открива фотоизложбата „Цветовете на Православието – Полша”. Организатори на събитието са международният фотографски сайт ОртФото, Посолството на Република Полша в България, Фондация Покров Богородичен и Столична община. Изложбата се провежда под патронажа на президента на Република Полша господин Бронислав Коморовски и с благословията на Негово Високопреосвещенство митрополит Сава – митрополит на Варшава и цяла Полша.

Над 200 снимки, представени от 57 фотографи, ще поведат гостите на изложбата на вълнуващо пътуване сред багрите на Православието в Полша. През обектива и най-вече през сърцата на фотографите ще видите църкви, религиозни празници и служби, миряни и духовници.

Изложбата е посветена на Полша, но амбицията на организаторите е "Цветовете на Православието" да се превърне в серия от изложби, показващи красотата на Православието по целия свят. Преди гостуването си у нас «Цветовете на Православието – Полша» е представена в Европейския парламент, в Русия и в Румъния, а до края на годината фотографиите ще бъдат показани и в Сърбия и в Черна гора.

Откриването ще бъде предшествано от концерт в църквата «Св. София» на хора към катедралата «Св. Николай» в Бялисток, Полша. Концертът започва в 17 ч., а официалното откриване на изложбата е от 19.00 ч. на Моста на влюбените до НДК.

Ортфото

Сайтът ОртФото (www.orthphoto.net) е уникално място в Интернет, създадено от професионални фотографи и любители, които искат да споделят снимките си, показващи красотата на Православието в целия свят. На сайта има повече от 65 хиляди снимки от над 70 страни – от Бразилия и Китай до Сърбия и Уганда. Сайтът е достъпен на 10 езика, включително на български. ОртФото е място, където не само можете да споделите свои снимки, но и да се запознаете с религиозните традиции и обреди в православните страни по света, да научите нови неща за различни култури и архитектурни традиции, да видите известни личности, свързани с Православието от всички краища на земята.

Фондация Покров Богородичен

Фондация Покров Богородичен (www.pokrov-foundation.org) е българска неправителствена организация, създадена през 1994 г., работеща по образователни, издателски, социални и медийни проекти, свързани с православното християнство.

За потребителите на Фейсбук, потвърдете участие от този линк >>> 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...