Имен ден на патриарх Максим и на митрополит Неофит отбелязаха тържествено в Русе


Източник: официален сайт на Русенска епархия

На 21 януари, Неделя на Закхея и деня на преп. Максим Изповедник и св. мъченик Неофит Негово Преосвещенство Месемврийският епископ Иаков, викарий на Русенския митрополит, отслужи св. Литургия в катедралния храм „Св. Троица” в гр. Русе в съслужение с храмовото духовенство. В словото си Преосвещеният епископ Иаков отправи своите и на епархийското свещенство и паство поздравления към Светейшия Български патриарх Максим и Високопреосвещения Русенски митрополит Неофит, които на този ден отбелязват деня на своите небесни закрилници, като им пожела многоплодно и дълголетно служение на нивата Господня за благото на св. Българска православна църква и в частност на богохранимата Русенска епархия.

За Предстоятеля на Българската православна църква Негово Светейшество Българския патриарх Максим и кириархът на Русенската епархия Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит беше изпято тържествено многолетие.

Към поздравлението на Преосвещеният епископ Иаков се присъединяваме и ние с пожелание за крепко душевно и телесно здраве, мъдрост и помощта Божия в многополезните трудове за благото на светата ни Църква и любимото ни Отечество.

На многая и благая лета!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...