Инициатива за осветяване на столичните храмове


Източник: Столична община

Вчера вечерта кметът на София Бойко Борисов, в присъствието на Негово Преосвещенство епископ Николай Знеполски, представи пред журналисти инициативата на Столична община за художествено осветяване на църквите в центъра на столицата.

Вече са осветени Руската църква и градинката зад Руската църква, Руски паметник, църквата “Свети Седмочисленици”, сградата на Светия синод и градинката при Светия синод, църквата “Света Параскева” на ул. “Раковски”, “Климент Охдидски” в Люлин, църквата “Св. Николай Софийски” на ул.“Опълченска” и “Св. Георги Победоносец” на бул. “Патриарх Евтимии”, църквата “Пресвета Богородица”, църквата “Рождество Богородично”, “Преображение господне” в Лозенец и католическата обител на “Люлин планина”.

Предстои да бъдат осветени всички останали църкви в града, както и сградата на “Софийския университет” и на Народната библиотека.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...