Йеромонах Дамаскин пристига в България


От 1 до 15 октомври в България ще бъде на посещение йеромонах Дамаскин (Кристенсен) от манастира "Св. Герман Аляски" в Калифорния. По покана на фондация Покров Богородичен и с благословението на митрополит Йосиф, отец Дамаскин ще изнесе поредица от лекции в София и страната по повод излизането на български език на книгата му "Отец Серафим Роуз – живот и дело".

Йеромонах Дамаскин е от скандинавски произход, духовно чедо на отец Серафим Роуз и брат в основания от него манастир в Платина, Калифорния, който днес е под юрисдикцията на Сръбската православна църква. Освен книгата за неговия духовен отец Серафим Роуз, издадена от ИК Омофор, на български е публикувана и книгата му "Христос – вечното Дао" от издателство "Дамян Яков".

Програмата на отец Дамаскин в София включва:

2.10.2008 (четвъртък), 18.30 часа
Залата на Софийска св. митрополия
Отец Серафим Роуз – един американски пътешественик в сърцето на древното християнство
мултимедийна презентация

3.10.2008 (петък), 18.30 часа
Аулата на Софийския богословски факултет
Православното светоотеческо учение за Човека и Космоса преди Грехопадението

8.10.2008 (сряда), 18.30 часа
Залата на Енорийския център "Покров Богородичен" към едноименния храм
Православието в Америка – по стъпките на св. Герман
мултимедийна презентация

Входът за всички беседи е свободен, има осигурен превод. Очаквайте подробности по програмата на отец Дамаскин в страната.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...