Катедралният храм във Варна може да се разглежда в интернетИзточник: Darik news

В момента в Младежкия дом във Варна се представят проекти, свързани с културното наследство на морската столица, етническото многообразие и толерантност. Проектите са финансирани от Дирекция “Младежки дейности и спорт” към общината.
Първият проект е виртуална визуализация, която позволява да се разгледа Катедраления храм "Свето Успение Богородично". Проектът е благословен от Варненския и Великопреславски Митрополит Кирил и има цел да доближи младите до християнските ценности. Храмът може да се разгледа на страницата http://www.varna-hram.com

Вторият проект е продължение на миналогодишният “Да разкажем за Одесос”. През 2006 г. са направени археологически и макетни възстановки на стария Одесос, а сега се представят жителите на древния град.

Третият проект е един амбициозен филм заснет от фондацията “Хомо луденс”. Филмът се казва “Дъга над морето” и представя етническото разнообразие на града, а също и как младите хора се опознават и се интересуват от разликите в етническото възпитание и многообразие от традиции на различните етноси.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Нова религиозна общност в България
  ЕВ, 25.02.2005
  http://www.evangelskivestnik.net/statia.php?mysid=91

  Нова религиозна общност в България В последно време ставаме свидетели на възникването на всякакъви по рода си вид обединения. Говори се много за единство и толерантност. Живеем в условията на демокрация, а това предполага свобода в избора на вероизповеданието.

  На 19 февруари т.г. в София беше създадена нова религиозна общност, непозната досега в България. Тя се нарича Християнска вселенска и апостолическа църква.

  Православни свещеници и протестантски пастори се събраха, за да ръкоположат за пастор на новата църква Вили Алтънов. Службата се води от руския епископ Алекси Дардакий, който е от Руската православна реформирана църква.

 2. narayana каза:

  ako c1rkvata prodaljava da e razedinena.ako svetite otci prodaljavat da darjat mirianite dale4e ot smis1la na poslanieto na isus i svetite tainstva,ne 6te bude 4udno da ima otliv ot hristianstvoto.edna bojia rabota kato se gleda samo za oblagi i sobstven imig otiva na zle.