Концерт-молитва на хора при храм „Св. Параскева“ на Сирни заговезни



Под надслова „Дихание. Помирение. Светлина“ хорът при столичния храм „Св. Параскева“ с диригент Нели Трошева ще изнесе концерт-молитва в Деня на прошката.

В програмата са включени произведения, които се изпълняват по време на Великия пост, покайни молитви и псалми, авторски композиции и традиционни разпеви. Премиерно ще бъде представена творбата „Душе моя“ от Светозар Русинов в аранжимент за смесен хор на Нели Трошева, както и творбата „50-и псалом“ на авторката Деница Серафим, в изпълнение на самата авторка.

Концертът ще бъде тази неделя 26 февруари, от 11.30 ч. (след светата Литургия) в столичния храм „Св. Параскева“ (ул. Раковски 58).

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...