Литийно шествие за празника на св. Евтимий и Божествена св. литургия за именния ден на патриарха


На 20 януари Църквата чества паметта на преп. Евтимий Велики. За празника тържествена служба в столичния храм „Св. Седмочисленици” ще отслужи Негово Преосвещенство Знеполски епископ Николай. По традиция празникът ще бъде отбелязан с литийно шествие до паметника на св. Евтимий, патриарх Търновски.

Божествена света литургия ще бъде отслужена на 21 януари в столичния храм „Св. Неделя”, когато Църквата чества паметта на преп. Максим Изповедник. Литургията ще бъде отслужена в присъствието на синодалното свещенство, ще бъде извършен и молебен.

Очакванията, че Негово Светейшество патриарх Максим ще може да присъства на литургията по случай именния му ден, са големи, но информацията все още не е потвърдена.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...