Литийно шествие с копие на Богородичната икона „Достойно ест“ ще се проведе в СофияDostoino est-BuhovoНа 10 юни, в навечерието на празника, посветен на образа на Божията майка „Достойно есть“, с благословението на патриарх Неофит за първи път ще се проведе литийно шествие с иконата „Достойно ест“ от храма „Св. Николай Чудотворец“ в Бухово. Тя е копие на автентичната Богородична икона „Достойно ест“, която понастоящем се съхранява в столицата Карея на Света гора. Буховската икона е изографисана и осветена на Света гора. С тази икона са станали много чудеса, излекувани са хора от тежки болести, семейства са получили дълго чакани рожби.

Вечерното богослужение за Света Богородица „Достойно ест“ ще започне в 18 ч. в храма „Св. Параскева Иконийска“ („Св. Петка Самарджийска“), в подлеза на метростанция „Сердика“, и ще продължи с лития по бул. „Мария Луиза“ до църквата „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Г. Вашингтон“ 47), където ще завърши с четенето на акатиста „Достойно ест“.

В празничния ден – 11 юни, ще бъде отслужена св. Литургия в храма „Св. Николай“в град Бухово. Началото на светата Литургия е 9 ч.

 

Източник: www.mitropolia-sofia.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...