Материализъм и християнствоКое се основава на повече разум – материализмът или християнството? Отговорът тази събота във „Вяра и общество”

Един човек може да разбие и обори популярните заблуди за противоречието между наука и вяра в Бога – това е специалният гост на „Вяра и общество” проф. Ричард Кархарт. С него ще ви срещне Горан Благоев и заедно ще изследват взаимовръзката между наука и християнство, и дали точните науки могат да опровергаят или да докажат съществуването на Бога.

Очаквайте в предаването още:

– Ще има ли разследване срещу епископ Борис след шокиращите порно-материали, излезли в интернет пространството? Св. синод ще реагира ли най-после адекватно, спазвайки устава на БПЦ? Гости в студиото ще бъдат богословът Венцислав Каравълчев и Пламен Сивов от Фондация „Покров Богородичен”. Мнения по темата очаквайте в предаването, а вашите въпроси може да заявите предварително, чрез страницата ни във фейсбук “Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни директно в ефир Ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551.

– „Влакът за Емаус” – християнските търсения на един съвременен писател. Теодора Димова за най-новия си роман, който вече печели ласкави отзиви.

– Хлябът, който ни събира – как младият учен Надежда Савова проповядва православната вяра и помага на хората – специално интервю за „Вяра и общество”.

Гледайте! Очакваме Ви, точно в 17 часа.
Екипът на “Вяра и общество”

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...