Митрополит Антоний е подал сигнал за незаконни сделки с църковни имоти



Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний е подал сигнал в прокуратурата за незаконни сделки с църковни имоти, завещани на Западно- и Средноевропейската епархия, стана ясно вчера от информация на прокуратурата.
Установен е опит за продажба на въпросните имоти с фалшиви документи. Единият от имотите се намира на столичната улица „Цар Симеон“, съобщи Нова Телевизия. Образувано е досъдебно производство за данъчни престъпления, длъжностни престъпления, документна измама и пране на пари.

Разследването е довело проверяващите до двама нотариуси в София, за които се предполага, че са замесени в имотната измама. В канторите им са извършени претърсвания и изземания, както съобщава прокуратурата, но на този етап няма арестувани.

Пред Нова Телевизия Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний благодари на компетентните органи по случая: „Сигналът бе подаден преди по-малко от месец и вече виждаме, че има резултати. И се надяваме да възтържествува Божията правда и отговорните да си понесат последствията. Знаем, че две от Божиите заповеди са „Не кради“ и „Не пожелавай дома на ближния си…“. Архиереят уточни, че няма информация и не познава заподозрените лица, както и че на този етап не би коментирал повече подробности, за да не бъдат възпрепятствани следствените действия.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...