Митрополит Йосиф: Да влезем в Европейския съюз като достоен, православен български народСвета литургия по повод Стефановден бе отслужена в Патриаршеската катедрала “Свети Александър Невски” в столицата, съобщава агенция Фокус.

Службата извърши Негово Високопреосвещенство Американски, Канадски и Австралийски митрополит Йосиф във всеслужение с епископ Теодосий, архимандрит Наум, главен секретар на “Св. Синод” и храмовото духовенство. Стотици граждани, гости на столицата и много именници се стекоха в храма в студената декемврийска сутрин, за да запалят свещ за здраве и успех.

В словото си пред тях митрополит Йосиф призова – да влезем в Европейския съюз и всички световни структури като достоен, православен български народ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...