Митрополит Кирил: Не е предрешен изборът за митрополит на Пловдивската епархияМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. faf каза:

  Много хора в православните среди си мислят и живеят с мисълта че в църквата всички са приспани,дълбоко непробудно.И онова което им се поднася те трябва да приемат безусловно. ще цитирам една позабравена реплика “ ДА АМА НЕ“.Нито някой е заспал нито нещо е забравено.От 50 годишния атеизъм,пред лъже изборите за патриарх до убийството на Св. свщм Стефан Камберов.Нищо.Цялата тази гнусна къртина наречена съвременна действителност в БПЦ.И дано някой от синодалните ….. да се замисли този път в идващата неделя,за кого ще гласува за църквата или едно дете в расо и много користни амбиции.Защото днес таксиметровите шофьори са пред НС,а утре може християните да са пред митрополията.А тогава „епархийските изибиратели“ съм сигурен че няма да ги има. Избора е без диплома или без вяра.Защото не може се укри светилото на истината,и на ………… допишете всеки според усещанията.

 2. ta6evv каза:

  По тази логика на м-т Кирил,че еп.Теодосий е най качественния претендент за пловдивски митрополит,въпреки,че няма висше богословско образование.Утре същия може и патриарх да стане.Какво пречи?

 3. dbachev каза:

  Прочетох биографиите на достоизбираемите за митрополит епископи в един друг православен сайт. Направи ми впечатление, че най-дълго в митрополитската власт като викарий е именно еп. Николай.Той е бил и протосингел. Това означава, че Св. Синод го готви за митрополит. Епископ Константин (поп Койчо) си седи в храм „Св. Илия“ – Княжево и вероятно изпълнява длъжностите на енорийски свещеник. Другите епископи нямат никакъв опит в управлението на една епархия. Седят си по манастирите и пият блага ракия. Иаков от една година е в Русе. Павел от два дни е викарий във Враца, а преди това беше само на повикване, за да отслужва св. Литургия. Как да стане митрополит, като не е дишал въздуха в една митрополия? Същото се отнася за Тихон, за Евлогий. А Теодосий, дето няма висше образование, как го виждате като митрополит? Амвросий си седи в Клисурския манастир, може би още се кае, че е бил в разкола, но така не се става митрополит!

  Така че, според мен, на този етап няма по-подготвен за митрополит от еп. Николай.