Митрополит Николай благославя пловдивчани от ефира на ДАРИК


Darik news

На 17-ти декември /понеделник/ стартира празничната Коледна програма на Дарик -Пловдив, която по традиция се излъчва в седмицата преди Рождество Христово със специалното участие на гост-водещи – известни личности от обществено-политическия, социалния, културния и духовния живот на Пловдив.

Тази година програмата КОЛЕДНО ПО ДАРИК ще открие новоизбраният кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Обявените от слушателите за най-добри гост-водещи – д-р Иван Чомаков и областният управител Тодор Петков, ще водят заедно програмата на 18 декември. Сценарист и редактор на празничната музикална програма на 19 декември ще бъде Негово Превъзходителство Генералният консул на Гърция Никос Матюдакис. В последния работен ден преди Рождество Христово, за първи път в българския радиоефир, на живо от студиото на Дарик – Пловдив, гост-водещ ще бъде Негово Високо Преосвещенство Пловдивският Митрополит Николай. Сред водещите на КОЛЕДНО ПО ДАРИК 2007 са бившият зам.-министър на земеделието, сега ректор на ВУ Земеделски колеж – доц. Димитър Димитров, председателят на Общинския съвет ген. Йордан Кюмюрджиев, председателят на СДС – Пловдив Николай Караиванов, първият частен съдебен изпълнител в Пловдив Марияна Обретенова, носителят на „Златната обувка” Георги Славков.

По традиция Дарик радио – Пловдив връчва годишни награди за най-ефектни нещатни водещи. Някои от досегашните им носители ще имат възможността да застанат отново пред микрофона през идната седмица.

Областният управител на Пловдив Тодор Петков, който спечели наградата в категорията „За големите новини” на Дарик, би могъл да вземе и приза за висш пилотаж в словотворчеството. Забележителни са импровизаторските му умения и артистичния жест, с който захвърля сценария си минути преди червената лампа да светне. При последното си участие като гост-водещ той успя да произведе за 2 часа 4 топ-новини, които заеха челните места по първите страници и на вестниците. Дали ще запази приза и тази година, ще разберем много скоро, защото на 18 декември /вторник/ той и д-р Иван Чомаков той ще водят на живо сутрешната програма от 8 до10 часа.

Призът за най-лъчезарен водещ все още държи най-младият, но вече бивш председател на Общински съвет, сега вече кмет на Пазарджик – Тодор Попов. Когато застана пред микрофона на Дарик, той успя да зареди с оптимизъм и добро настроение всички слушатели.

Артистизмът в ефир никога не е излишен. А когато зад микрофона са драматичен и куклен актьор, предколедните чудеса са гарантирани. Соня Ботева и Стоян Миндов направиха изключителен дебют като тандем на радиосцената.

За да усетиш пулса на събитията, трябва да имаш точен мерник и да улучваш безпогрешно настроенията на събеседници и слушатели. Един мъж застана пред микрофона като водещ и порази със завидна лекота мишените в ефир. Той не се смути и прояви завидна адекватност при лошата телефонна връзка с един от основните си събеседници.

Да успееш да забъркаш едно ароматно, ободряващо и незабравимо Дарик кафе си е чиста проба постижение.Един мъж застана зад микрофона и успя да се справи безпогрешно със задачата. Наградата в категория ”Най-ободряващо Дарик кафе” заслужено спечели доц. Димитър Димитров, който този път ще има честта да води първата следобедна празнична програма – в понеделник /от 14 до 16 часа/.

На последните номинации Дарик радио Пловдив присъди е още една уникална награда. Уникална заради две неща: първо, заради личността на този, който я получи. И второ, заради изключителния труд и тънкото чувство за хумор, вложени в събирането и подреждането на ефирен колаж от вестникарски заглавия, например: ”Гръмнаха кьоравия между очите”, ” Мъж се спаси от запалена кола, но го уби такси”! И, разбира се, едно култово заглавие, което звучи по-скоро като виц: ”Зет уби тъща си, помислил я за врабче”. Журито нямаше нужда да мисли дълго, за да определи носителя на наградата в категория ”За изключителен принос в радиоколажа” – апелативният съдия Христо Крачолов, който винаги е мечтаел да бъде журналист и екипът на Дарик радио – Пловдив е щастлив, че осъществи мечтата му.

Тази година обаче като представител на правораздавателната система зад микрофона на Дарик ще застане дама. Това е първият частен съдебен изпълнител в Пловдив Марияна Обретенова, която ще бъде водещ на Дарик кафе в сряда.

Никога не знаем какво ще ни поднесе съдбата след един месец, след една година …или дори след един ден. Наградата в категорията „Най-откровен разговор с радиослушателите” екипът на Дарик – Пловдив връчи с голямо уважение на един генерал, когото повечето пловдивчани познават от недалечното време като шеф на Сектор “Борба с организираната престъпност”, а сега вече – като председател на Общинския съвет в Пловдив. Всички бяхме много и приятно изненадани не от спец – ченгето, а от човека Йордан Кюмюрджиев, който ни предаде истински радиоурок за мъдростта на живота. Той успя да ни накара да повярваме, че можем да променим съдбата си и да бъдем истински щастливи, ако мислим положително. Може би и всичко, случило се през последната година, доказва тезата му…

При първата си изява като радиоводещ ген. Кюмюрджиев току-що бе напуснал системата на МВР. Тази година той ще бъде водещ в КОЛЕДНО ПО ДАРИК в качеството си не само на утвърден член на екипа, но и на председател на местния парламент. И ще брои приликите и разликите между воденето на сесия и на радиопредаване.

Дебют като водещ на Коледната програма на Дарик радио тази седмица ще направи и Негово Превъзходителство Генералният Консул на Гърция Никос Матюдакис. Известният почитател на музикалното изкуство ще осъществи още една своя мечта. Той ще бъде и музикален редактор на следобедния блок на Дарик Пловдив на 19 декември /сряда/. Очакваме да ни заведе на една незабравима музикална разходка през вековете и да ни предаде магията на музиката, която истински обича.

Всички почитатели на Спортно шоу Гонг ще имат удоволствието да се насладят на извънредното празнично двучасово предаване на 18 декември /вторник/ с водещ Георги Славков-носител на „Златната обувка”.

Уважаеми слушатели на Дарик радио, за нас е чест да ви съобщим, че в последния работен ден преди Рождество Христово, за първи път в българския радиоефир, на живо от студиото на Дарик – Пловдив, гост-водещ ще бъде Негово Високо Преосвещенство Пловдивският Митрополит Николай. Слушайте програмата на Дарик радио на 21 декември /петък/, за да получите и вие чрез ефира на Дарик благословията му за здраве и щастие.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

12 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Николайчо да обясни по радиото защо въвежда римокатолически практики и толерира врачки в епархията си. Още ли е православен?

 2. Al Rashid каза:

  Как допускате такива изявления? Дедо Коле е безгрешен, той НИКОГА не може да збърка нещо, дори да иска! Това са долни инсинуации на масоните и прочие врагове на Негово Безгрещнйейшество.

 3. portos каза:

  Уважаеми Дон Кихоте. Не смятате ли, че езика Ви е отвратителен?

  И че се обръщате с НиколайЧО, не точно към настоящия Пловдивски митрополит, а към св. Николай Чудотворец, чието име пловдивския митрополит е приел при пострижението си (вероятно).

  Не се отдавайте на злобата – тя е лоша страст и помрачава сърцето, така щото губите всякакво усещане за светиня.

 4. izvor каза:

  Портос, не се излагай! Дон-кихота си е чешит, няма спор, ама пък това, че трябва да мисли митрополит Николай за св. Николай – много ни подобряваш настроението за празниците 🙂 Ами като са съдили навремето Евтихий, дали не са имали предвид св. Евтихий…?

 5. izvor каза:

  Ти настроението за празниците остави на нас 🙂 Я кажи сега, като са съдили навремето Евтихий, дали не са имали предвид св. Евтихий…?

 6. portos каза:

  Даже не знам кой е Евтихий и за какво са го осъдили. А св. Евтихий кой е зная още по малко.

  А ти ми кажи как ти звучи „Мили ми, Иисусчо“. Щото аз тоя израз съм го чувал в молитва от баби-сектантки, както и „Скъпо Иисусенце“.

 7. faf каза:

  Сега е момента да попитаме в ефира всички Коко,колко е снесъл на т.н.“епархииски избиратели“.И дали най натрапения,чрез най-незаконите избори в новата история на Църквата,човек ще се оттегли.А и да не забравяме да попитаме за “ слабостите на светиня му“ Голям смях ще падне. А и се сещам относно медийните му изяви за една стара българска поговорка:ОБУЛИ НА ВЪЛКА ЦЪРВУЛИ,И ТОЙ ОТ РАДОСТ СИ ИЗЯЛ КРАКАТА“

 8. faf каза:

  Сега е момента да попитаме в ефира всички Коко,колко е снесъл на т.н.“епархииски избиратели“.И дали най натрапения,чрез най-незаконите избори в новата история на Църквата,човек ще се оттегли.А и да не забравяме да попитаме за “ слабостите на светиня му“ Голям смях ще падне. А и се сещам относно медийните му изяви за една стара българска поговорка:ОБУЛИ НА ВЪЛКА ЦЪРВУЛИ,И ТОЙ ОТ РАДОСТ СИ ИЗЯЛ КРАКАТА“

 9. Дон Кихот каза:

  Може ли владика да имитира диджей и да се криви пред микрофона под звуците на чалгата?

  ….

  Владика става радиоводещ
  в ефира на „Дарик Пловдив“. В петък митрополит Николай ще води на живо предколедната програма на електронната медия. Когато получил поканата, дядо Николай въобще не се подвоумил и приел веднага да забавлява слушателите цели два часа.

 10. 777 каза:

  da,losho nqma,4e ste vodi,ami kakto pi6at kolegite ot dveri,otec Ivan ot Septemvri oste 4aka obestanata mu pomost,ot negovia eparh vladika,a sega de:-)

 11. рътеп каза:

  ЗЛОБААААААА ххаха , важно е злоба да има, да плюеш, да крещиш, от яд да се раздираш….

  А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА СИ мишок!

 12. timoti каза:

  рътел май си в грешка мишок е николайчо замисли се ако беше истински заинтересован и загрижен за епархията си едва ли би оставил отец Иван от Септември би ли носил кръстове и панагии за хиляди левове когато може само за няколко часа да помогне на отеца а? май отдавна ги няма тези достойни Архиереи които първо се грижеха за павството си и за клира а после за себе си. николаичо е много голямо зло за православието обичащ най-паче симонията и практикуващ я непрекъснато. жалко а можеше само с няколко думи пред тези от които взима пари за луксозните си коли и за подръжката им да осигури на отец Иван тъи нужната помощ наистина ЖАЛКО