Навършват се 120 години от освещаването на храм „Св. Седмочисленици“На 27 юли се навършват 120 години от освещаването на столичния храм „Св. Седмочисленици“. Този повод ще бъде отбелязан с тържествени богослужения и празнична програма, както следва:

26.07 (сряда)
17:30 ч. – Всенощно бдение с литийно шествие и петохлебие;
19:30 ч. – Юбилеен концерт с участието на хор „Св. Седмочисленици“, хор „Св. Наум Охридски“ и хора на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ (програмата е приложена по-долу).

27.07 (четвъртък)
9:30 ч. – Архиерейска света литургия, предстоявана от Негово Преосвещенство Тивериополски епископ Тихон, викарий на Българския патриарх.

Приканват се благочестивите християни да съучастват молитвено на празника на единствения храм, посветен на светите Седмочисленици – Кирил и Методий, Климент и Наум, Сава, Горазд и Ангеларий!

Източник: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...