Новите религиозни движения в България на прага на ЕС са тема на национална конференция


Национална конференция на тема “Вероизповедания и нови религиозни движения в България – проблеми и перспективи на прага на Европейския съюз” ще се проведе от 10 до 12 ноември 2006 г. в  София. Форумът се организира от Център за проучване на нови религиозни движения и Проблемна група „Религия и национална сигурност” към Института за философски изследвания при БАН, с подкрепата на Дирекция „Вероизповедания” към Министерски съвет и Богословски факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

След проведения Международен семинар „Заплаха от Сибир – нови религиозни движения от Сибир се стремят към българското духовно пространство”, състоял се през май 2006 г. в град Бургас, Центърът за проучване на новите религиозни движения (ЦПНРД) продължава своята дейност с организирането на настоящия национален форум по проблемите на вероизповеданията и новите религиозни движения в България.

Лектори са експерти и специалисти от Комисията по правата на човека и вероизповеданията към Народното събрание, дирекция “Вероизповедания” на Министерския съвет, учени и изследователи от Института за философски изследвания на БАН, Нов Български университет, Богословския факултет при СУ, Висш ислямски институт и представители на различни вероизповедания в страната.

Като специален гост и лектор на конференцията е поканен да участва г-н Фридрих Грийс, председател на FECRIS (Федерация на Европейските центрове за изследване и информация за сектите).

Официалното откриване на конференцията е на 10 ноември 2006 г. (петък) от 13.30 ч. в аулата на Богословския факултет (пл. “Св. Неделя № 19, ет. 1).

Програмата може да изтеглите оттук

*г-жа Ралица Костадинова е председател на УС на Центъра за проучване на новите религиозни движения

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

 1. zasho каза:

  Абе хубаво, ама София град голям, къде в София ще се провеждат срещите на конференцията, как да стигнем до там? Новината трябва да има и практическа насоченост, не просто да се съобщи нещо!

 2. nadejda каза:

  и привет!!! най-долу в информацията са изписани часът и мястото на официалното откриване на конференцията, също е изписан и адресът на Богословски факултет. мястото е доста известно, ако все пак не го знаете, ето намерете го оттук http://www.bgmaps.com

  Това са предоставили организаторите като подробности.

  (все пак според мен е по-важно в една информация да пише какво се случва, а не къде – освен ако мястото не е „новината“, но това е по-дълъг разговор 🙂

  също, понеже сте рег. потребител, може да си изтеглите пълната програма на мероприятието. успех и поздрави: надежда