Нужни ли са болничните параклиси на Църквата и на здравеопазванетоТази събота във „Вяра и общество” – в броя ни на Лазаровден ви предлагаме:

Защо болничните параклиси, които бяха създадени през последните две десетилетия са по-скоро „будки за свещи”? Имат ли болните нужда от тези духовни островчета и защо у нас все още не е популярна дейността на болничния свещеник? В дискусията по темата участват Знеполският епископ Йоан, гл. ас. д-р Анатолий Дуковски от „Майчин дом”, протойрей Николай Николов от Русе и свещеник Марио Йонов от София.

Домът на словесните птици – новооткритото в столицата средище на православната култура – ателие-книжарница „Къща за птици”.

Свещеник Александър Лашков – за постоянната ни среща с Иисус Христос – проповед върху Евангелието за Вход Господен в Йерусалим (Цветница).

„Вяра и общество” се излъчва от 8.00 ч. в събота (7 април) по БНТ-1. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (8 април) от 7.05 часа с повторение във вторник (10 април) от 13.30 часа.  
Може  да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” –  в сайта на БНТ www.bnt.bg. Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота.

Екипът на „Вяра и общество” поздравява всички свои зрители, които честват своя имен ден на Лазаровден или Цветница – бъдете живи и здрави и Бог да Ви пази!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Иванов Иван каза:

    „са по-скоро „будки за свещи”“ – звучи много грозно! Когато ти предстои нещо рисковано, към кого остава да се обърнеш и се помолиш? Може би искаш да останеш сам, да разкриеш уплахата си и потърсиш надежда. Такова място не е „будка за свещи“. Мястото на параклисите е навсякъде – в болници, училища, затвори, дори на летищата и ж.п. гарите. Параклис има на гарата в Солун и не мисля, че не е необходим, а напротив. Просто не сме разбрали, че в тежки ситуации ни остава само едно – вярата в Бога

  2. Симеон Русимов каза:

    Да и аз като лекар бих преглеждал безплатно там