Служебни чудеса: Дядо Коледа бил кацнал на летище София



"Дядо Коледа пристигна със самолет". Снимка: Венета РайновскаИзточник: в. Монитор

Дядо Коледа бил кацнал на летище София, предадоха информационните агенции вчера. В новината се усети известно облекчение. Все пак кацнал Добрият Старец. А можеше да не го огрее. И проблемът с очакването на чудеса в България щеше тотално да се усложни.

Добре, че непрогледната мъгла, която тези дни създаде хаос на столичната аерогара, се вдигна от само себе си. Иначе Дядо Коледа щеше да сподели нерадостната участ на стотици туристи и пътници, които се мотаеха из чакалните, недоумяващи, че липсва система за сляпо кацане на уж нова писта. И то в страна, която гръмко ще чества влизането си в Европа.

Веднъж приземил се в София обаче, грижите на вълшебния човек с подаръците нямаше да свършат, ако не го беше грабнала официална делегация от куп зам.-министри. На госта от Лапландия му бяха спестени многочасовите задръствания. Затова пък без минута отдих го помъкнаха по домове за изоставени дечица, за да им докаже, че поне веднъж годишно някой се сеща за тях.

Този факт изглежда се брои за едно от Коледните чудеса у нас.

Зает по този начин да оправя имиджа на управляващите обаче усмивката на иначе веселия старец едва ли ще стопли всички сираци и социално слаби, подминати от тържествения кортеж. Техните грижи остават за делника. А за него веднъж самият премиер Станишев беше казал, че няма да се оправи с магическа пръчка.

Така че софийската командировка на щедрия гост от север се оказа лимитирана за конкретни вътрешно-политически нужди.

А след като представлението свърши, Дядо Коледа ще бъде изпратен по живо по здраво там, откъдето е дошъл. За да размишлява над празника по български, от който чудесата се очакват по служебен път.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...