Обновена е част от манастира „Иван Пусти“


Източник: Darik News

Възстановени са подпорните стени на водоизточника в манастира “Иван Пусти” в кв. Бистрец във Враца. Търсят се средства за ремонт на пътя до историческата и културната ценност във Врачанския балкан.

Подготвен е и проект на стойност 400 000 лв., който ще бъде внесен в министерствата на културата и финансите, съобщи кметът Воислав Бубев.

Средствата ще бъдат използвани за архитектурното възстановяване на светата обител, иконоизписването и обновяван на битовите кътове за посетители. Ремонтните работи осигурени от община Враца в Бистрешкия манастир ще продължат до края на месец септември, уточняват от общинската управа.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...