Около 700 са православните храмове и параклиси, построени след 1989 г. у нас


Около 700 са православните храмове и параклиси, построени в България след промените през 1989 г. Това заявиха за Православие БГ от Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет.

90 от новопостроените здания са на територията на Софийска епархия, уточниха от Дирекцията. Информацията за ново строителство в епархиите на Българската православна църква постъпва по различни канали и е трудно да се определи точният им рой.

Данните за новите джамии на територията на България за периода след 1989 г. се очаква да бъдат предоставени на Дирекцията по вероизповеданията от Главното мюфтийство.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...