Откраднаха икона от 19 век от църквата в с. Пейчиново


Източник:  Darik News

Кражба на икона от църквата “Св. Архангел Михаил” в село Пейчиново разследва беленската полиция. Иконата “Света Богородица и Богомладенеца” е от 19 век, рисувана е с темпера върху дърво по традиционна иконографска техника. Заедно с нея са откраднати и 20 метра кабел от храма.

Огледите са установили, че в храма е проникнато след взломяване на входната врата. Щетите от кражбата са в процес на изясняване.
Отнетите вещи са собственост на Великотърновската епархия, към която е подведомствена църквата. Започнало е разследване по случая, образувано е дознание.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...