Панихиди за загиналите в Украйна бяха отслужени в български храмове864България почете загиналите по време на протестите в Украйна с панихида, отслужена днес в катедралния храм „Света Неделя“ в София. Над 100 души – украинци и българи – дойдоха да почетат паметта на „небесния отряд“, както те самите наричат жертвите на революцията.

Панихидата, започнала в 11 ч., бе отслужена на украински език. Присъстваха представители на украинското посолство и водачите на украинската диаспора у нас.
Панихиди бяха отслужени днес също в Пловдив и Добрич. Паметта на загиналите бе почетена по целия свят от украинските общности.

По официални данни на здравното министерство на Украйна при кръвопролитните сблъсъци между протестиращите и силите на реда са загинали 88 души. Над 200 от ранените са приети в болници.

Източник: OFFNEWS. Снимка: Сергей Антонов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...