Патриархът ще оглави светата Литургия по случай 1070 години от успението на св. Йоан Рилскиrilski_1_bНа 18 август от 9.30 ч., по случай 1070 години от успението на св. Йоан Рилски, Негово Светейшество патриарх Неофит ще оглави светата Литургия в манастирския храм „Рождество Богородично“ на Рилската света обител. В богослужението за празника ще вземат участие и архиереи и свещенослужители от Българската православна църква, както и духовници от други поместни православни църкви.

Преди това, на 17 август от 17 ч. ще бъде отслужена малка вечерня, от 19 ч. ще започне вечернята, а в 20 ч. е началото на всенощното бдение.

В памет на празничното събитие архиереите – гости на честванията на Рилския Чудотворец, ще получат в дар специално изработени енголпия с лика на св. Йоан Рилски Чудотворец.

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...